Skip to main content

Kaai Hanhart

Drs. Kaai Hanhart (1963) is van huis uit bestuursrechtelijk jurist. Als jurist gebruikte hij FileMaker om systemen te bouwen voor zijn werk, denk bijvoorbeeld aan de registraties van garageverkoop of grondtransacties.

Door zijn affiniteit met Wiskunde en techniek heeft, lag overstap naar de ICT branche rond 2000 voor de hand. In plaats van regels te schrijven voor mensen, stapte hij over naar regels schrijven voor computers.

Kaai is vader van twee prachtige kinderen.
Hij is coördinator van Amnesty International Harmelen Leidsche Rijn. In zijn vrije tijd is hij verder voorzitter van een wandelgroep die jaarlijks in etappes een pelgrimspad loopt. In de resterende tijd schrijft hij boeken.

Sinds versie 2.0 in 1992 is Kaai al bekend met FileMaker. Hij kwam ermee in aanraking toen hij voor de Streekmuziekschool in Vleuten de leerlingenadministratie voor 1500 leerlingen moest bouwen.

Vanaf 2000 is hij zich uitsluitend gaan richten op ontwikkelen met FileMaker. Hij werkte toen voor STB Automatisering in Houten, toen bestaand uit 8 personen. STB groeide en verbrede zich en hij heeft er met plezier uiteenlopende grote projecten verricht. Onder andere voor de overheid, bij verschillende reïntegratiebedrijven.

In 2013 zag hij voldoende aanknopingspunten om voor zichzelf te beginnen en zelfstandig als FileMaker ontwikkelaar verder te werken.